“Aandacht is energie”

Vorig jaar (juni 2020) tijdens de NLP Practitioner Master opleiding bij Robin Stevens heb ik 10 dagen elke dag een vlog gemaakt. In de eerste instantie voor mezelf omdat ik weet dat er zoveel kan gebeuren, dat ik zoveel kan voelen en kan gaan ervaren, dat ik het fijn zou vinden om elke dag voor mezelf alles even op een rijtje te zetten. Wat heb ik deze dag gedaan? Wat heb ik gevoeld? Welke inzichten heb ik gekregen? Welke feedback heb ik van de andere cursisten gekregen? En wat ga ik hiermee doen?

Afgelopen weekend ben ik gestart met de ademcoachopleiding van Heleen Ytsma van Holistic Breathing. Deze opleiding bestaat uit 5 weekenden verdeeld over 4 maanden. 

En ook nu heb ik de beslissing gemaakt om over mijn ervaring tijdens deze opleiding te gaan bloggen. 

Dus….

Aangekomen op de locatie waar de opleiding plaats vindt krijg ik meteen een fijn gevoel wanneer ik naar binnen loop. Het gebouw was vroeger een meisjesschool en is nu omgetoverd tot spiritueel centrum. Ik zie allerlei kleuren, zacht blauw, roze, groen en alles past ook bij elkaar. 

Het is energie en tevens rust. 

Het betreft zo’n andere energie dan als je een sportschool inloopt. Ik voel mij hier meteen thuis en ik voel mij vol energie om vandaag aan de slag te gaan met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling om deze uiteindelijk door te kunnen en mogen geven aan anderen. 

Aangekomen in de ruimte waar we les krijgen ontmoet je de medecursisten. De een is wat afwachtend en kijkt wat om zich heen en de ander wil meteen kennis maken. 

Ik spreek gewoon zoveel mogelijk mensen aan, ik stel mij voor en probeer meteen het ijs te doorbreken door hier en daar een geintje te maken. Ik merk dat lachen of iemand aan het lachen maken daarmee dingen doorbroken kunnen worden. Ergens de lol ervan inzien want we zijn soms zo serieus op deze wereld bezig en wat mij betreft mag het allemaal wat speelser. 

De opleiding begint en de trainer legt wat praktische dingen uit. Daarna volgt een hele fijne meditatie en ik merk dat ik meteen diep kan gaan. 

Het weekend hiervoor heb ik een retreat van Innerdoorway bijgewoond waar ook meditatie en ademwerk op het lijstje stond en ik merk dat dat nog in mijn lichaam zit waardoor ik dieper en sneller in mezelf kan gaan. 

Na wat uitleg over de “verbonden ademhaling” starten we met oefenen op elkaar. 

Deze sessie bestaat uit 5 minuten actief ademen en 5 minuten passief en ja hoor Maurien gaat meteen weer diep. 

Alsof ik in een gat word geduwd en daar dan naar in een bioscoop zit en naar mijn eigen leven zit te kijken. Er kwamen personen voorbij die ik ken of ontmoet heb en soms personen enorm zo sterk qua gevoel en zo sterk op de voorgrond. Mijn hoofd kan er op dat moment echt niet bij en denkt wtf…waarom komt deze persoon zo sterk naar boven, zo scherp en zo helder? Dan is het een kwestie van laten gaan en bekijken met liefde en aandacht. 

Ik huil en ik voel de pijn van de persoon die zo sterk voor mij staat. Ik heb gehuild voor de ander en dat is prima want die pijn ligt dan op de oppervlakte in plaats van diep in mijn lichaam. 

En het moment dat ik dat toelaat wordt ik omringd door dierbare personen in mijn leven met hier en daar wat mensen die overleden zijn. 

Ik werd omringd met liefde…

Toen werd ik uit de ademsessie gehaald, helaas….lekker ik zat er net in haha. 

Ik voelde mijn lichaam weer en opende mijn ogen vol tranen. Ik moest veel huilen en ik was overrompeld door wat ik had gezien. Mijn hoofd wilt het meteen snappen en mijn lichaam zegt: “ga maar liggen doe chill en neem je tijd”

Trainer Heleen komt naar mij toe en wat ik mij kan herinneren is dat ze zei: “je hoeft het niet te delen met je coach maar ik wil je wel uitnodigen om het te doen”

Opstellen en delen, dat is nu mijn thema. 

Soms nog wat onwennig maar het voelt vooral goed om het te doen. 

Met liefde en aandacht, want aandacht is energie! 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het Laatste Nieuws